Skip to main content

Zo haal je het meest uit je mailhandtekening

Typ jij onder je mail de standaard ‘met vriendelijke groet’, gevolgd door je naam? Dat kan beter! Ik heb een rij tips voor je waarmee jij je handtekening naar een hoger niveau tilt.


Consistentie is key

  1. Laat je huisstijl terug komen in je mailhandtekening. Denk aan je logo, kleurgebruik, tone-of-voice en icoontjes.
  2. Zorg dat het lettertype dat je gebruikt past bij je huisstijl. Niet alle mailprogramma’s zullen je web-font weergeven, dus zorg ook voor een goeie fall-back optie.
  3. Het is belangrijk dat iedereen binnen je bedrijf met een mailhandtekening in dezelfde stijl gebruikt.
  4. Werk je ook veel vanaf je telefoon? Zorg dan dat ook aan die mailtjes dezelfde mailhandtekening hangt.

Persoonlijke touch

  1. Kies een eigen afsluitende tekst, dat goed past bij jou én de tone-of-voice van je bedrijf. Anders dan ‘met vriendelijke groet’, kun je gaan voor ‘een creatieve groet’.
  2. Vertel de ontvanger van je mail hoe diegene contact kan opnemen met je. Zorg dat het past bij je doelgroep. Je kunt bijvoorbeeld FaceTime als optie noemen, of Skype, een P.O. Box, Skype, een regulier telefoonnummer.
  3. Strooi bij je contactgegevens niet met social media. Kies er 2 waar je écht actief op bent. Sowieso is het beter niet jezelf dun te spreiden en op alle social media actief te willen zijn: show up waar je potentiële klanten zitten!

Ontwerp

  1. Zorg dat de links in je mailhandtekening aanklikbaar zijn, evenals je telefoonnummer. Zet niet je gegevens in een afbeelding. Voor je klant is weinig zo irritant als het niet eens kunnen kopiëren van contactgegevens!
  2. Let op de maat van je logo en mailhandtekening in z’n geheel: plaats het niet te groot en niet te klein.
  3. Test je mailhandtekening op diverse systemen voordat je het inzet en naar klanten stuurt.

Bonustip: Een foto kan leuk zijn in je mailhandtekening als dat aansluit bij je werk en doelgroep. Wil je extra opvallen? Maak een leuk gifje! (Houd er rekening mee dat niet alle mailprogramma’s die zonder morren tonen.)

Heb je hiermee je ideale mailhandtekening klaarstaan? Lees dan mijn artikel over het plaatsen van een mailhandtekening in Mail voor je mac of mailhandtekening in Mail voor je iPhone en gebruik op je Mac en iPhone je mooie handtekening.
Kun je hulp gebruiken bij het mooi maken van je mailhandtekening? Laat het mij weten, dan bouw ik er eentje op maat!

Charlotte

Als grafisch vormgever ontwerp ik logo's, huisstijlen, websites, geboorte-, trouw- en rouwkaarten, knutselwerkplaten voor kinderen, vele soorten drukwerk, social media uitingen en lettertypes. Daarnaast heb ik een online winkel met zo duurzaam mogelijk geproduceerde items met grafische patronen en illustraties van eigen hand.