Skip to main content

De antwoorden die jij zoekt


Jij bent op de veelgestelde vragenpagina beland, dus je houdt vast net zoveel van duidelijkheid als ik. Wil je iets weten voordat je contact opneemt? Lees dan een stukje verder.
Gewoon even rechtstreeks vragen? Stuur mij je vraag in een appje.

Logo-ontwerp & branding

Wat is branding?

Branding is het vertalen van de visie en waarden van je onderneming in de juiste uitstraling en ervaring voor je klanten. Het geeft vorm aan de perceptie van je onderneming door (potentiële) klanten en zorgt voor een betrouwbaar en herkenbaar merk. Onder branding valt niet alleen de visuele identiteit van je bedrijf, maar ook in de wijze van communiceren (klantgesprekken, kantoorinrichting, radioreclames). Visuele branding is waar ik jouw onderneming bij kan helpen: logo-ontwerp, huisstijlvormgeving en de visuele identiteit uitwerken in huisstijluitingen.

Wat is een brand book?

Een brand book of stijlgids is een document waarin de gehele huisstijl samengevat wordt. Een stijlgids wordt ook wel een brand book of huisstijlhandleiding genoemd. Ik lever bij een huisstijlontwerp een pdf van het brand book voor de door mij ontworpen huisstijl. Daarin laat ik verschillende versies van het logo zien en hoe en wanneer je deze toepast, maar ook welke lettertypes en kleuren er gebruikt worden in je huisstijl. Ook huisstijluitingen toon ik er in (zoals briefpapier en visitekaartjes), en eventuele iconen die gebruikt kunnen worden in uitingen. Je huisstijl is hiermee soepel in te zetten in nieuwe uitingen.

Wat is jouw proces voor het ontwerpen van een logo?

Mijn logo-ontwerpproces begint met een consult om je werk, merk en doelgroep te leren kennen. Vervolgens ontwerp ik een (aantal) concept(en), verfijn ik het ontwerp op basis van jouw feedback en input, en ontwikkel ik het logo verder tot een mooi eindresultaat, passend bij jouw onderneming en doelgroep.

Wat is responsive design?

Je website is responsive ontworpen als het zich aanpast aan de schermgrootte en apparaatsoort van de bezoeker. De content van je website is op die manier goed leesbaar en mooi vormgegeven, op ieder formaat waarop het bekeken wordt. Wanneer ik jouw website ontwerp en ontwikkel, dan houd ik rekening met weergave op grote schermen en kleine schermen, en in geval van tablets en telefoons zelfs met de oriëntatie van het scherm (liggend of staand).

Kun je een website ‘from scratch’ ontwerpen?

Ja, ik ontwerp jouw website op basis van jouw huisstijl en content. De vormgeving, de navigatiestructuur en de contentverdeling ontwerp en realiseer ik op die manier. Ik maak geen gebruik van templates, maar gebruik voor de realisatie van jouw website een eigen ontwerp en WordPress in combinatie met de Divi builder, waarmee jij de content goed zelf kunt aanpassen.

Bied je ook onderhoudspakketten aan voor mijn website?

Ja, je kunt bij mij een strippenkaart afnemen, waarmee je mij kunt inzetten voor aanpassingen aan je website. Zo pas ik bijvoorbeeld content op pagina’s aan en plaats ik blogs. Maar ook het technische onderhoud valt hieronder: updates van WordPress, of een back-up terugzetten*.
Wanneer ik de site technisch gerealiseerd heb kun je bij mij een onderhoudspakket afnemen, of bij één van de goeie webbouwers uit mijn netwerk.
* Mogelijk wanneer je hosting geschikt is voor een back-up oplossing.

Bied je SEO-diensten aan?

Nee, ik lever geen SEO-diensten. Ik kan je wel goeie SEO-professionals aanraden.

Webdesign & technische realisatie

Diensten en ervaring

Welke diensten bied je aan?

Ik bied grafisch ontwerpdiensten aan. Je kunt bij mij terecht voor visuele branding, logo-ontwerp en de opmaak van huisstijluitingen (zoals visitekaartjes en briefpapier). Maar ook webdesign en websiteontwikkeling bied ik aan. Daarnaast ontwikkel ik ook emailhandtekeningen en regel ik de opmaak van je nieuwsbriefsysteem. Meer over mijn aanbod vind je op /diensten.

Bied je ook consulten aan?

Ja, ik adviseer je graag over je bestaande huisstijluitingen en hoe deze te verbeteren zijn qua uiterlijk en aansluiting bij je doelgroep. Neem contact met mij op en leg je vraag voor!

Ontwerp je ook e-mailhandtekeningen?

Ja, ik ontwerp handtekeningen in jouw huisstijl, voor diverse mailclienten. Ik werk ontwerpen uit in html, en deze mailhandtekeningen kun je (laten) instellen in o.a. Outlook of Apple Mail. Ook geschikt voor Apple Mail op jouw iPhone.
Omdat Gmail / Gsuite (op het moment van schrijven) geen mogelijkheid biedt om html-handtekeningen in te stellen, ontwikkel ik pertinent geen mailhandtekeningen voor gebruik in de webversie van Gmail.

Bied je ook drukwerk aan?

Ik besteed al mijn drukwerk en productiewerk uit, aan diverse vakbekwame productiepartners. Met mijn ruime ervaring in het ontwerpvak, weet ik precies waar jouw drukwerk het best geproduceerd kan worden. Je kunt mij inschakelen voor drukwerkbegeleiding en drukwerk door mij laten bestellen.

Kun je mijn bestaande huisstijl gebruiken om nieuwe ontwerpen te maken?

Ja, wanneer jij toestemming hebt van de designer die jouw huisstijl heeft ontworpen, kan ik (op basis van je brand book of al bestaande uitingen) nieuwe uitingen ontwikkelen. Ook kan ik op basis van een bestaand logo een aanvullende huisstijl vormgeven, op basis waarvan ik nieuwe uitingen op kan maken.

In welke bestandsformaten wordt mijn ontwerp opgeleverd?

Wat voor bestanden je aangeleverd krijgt, hangt af van het soort project en van de afspraken die we samen maken. Je ontvangt vooraf altijd een offerte waarin vermeld staat wat je ontvangt na afronding van het project.
Voor je kersverse huisstijl kun je bijvoorbeeld een huisstijlhandleiding als pdf, en logobestanden als eps en png ontvangen. Bestanden voor drukwerk krijg je aangeleverd als pdf. Een website wordt opgeleverd op jouw domeinnaam.

Wat is Cloudly?

Cloudly is de naam van mijn samenwerkingsportaal. Ik deel proefbestanden en eindbestanden met jou via dit deelplatform. Je kunt ook bestanden aanleveren via Cloudly. Dat kan zijn via jouw eigen account, of via een met wachtwoord beveiligde tijdelijke deellink. Ook gebruik ik dit platform voor videobelgesprekken en voor planningen met samenwerkingspartners.

Oplevering

Tarieven en werkwijze

Hoe beginnen we aan een project?

Tijdens een ingepland kennismakingsgesprek, via telefoon of videobelgesprek, maken we kennis met elkaar en elkaars bedrijf en bespreken we het project. Iedere opdracht heeft een ander verloop en in dit eerste gesprek overleggen we wat er gaat gebeuren en wanneer.

Werk je op afstand of op locatie?

Beide! Het meeste werk kan ik voor je op afstand doen, vanuit mijn kantoor. Werken op locatie is voor sommige projecten en samenwerkingen praktischer, daarvoor neem ik graag mijn MacBook het OV in.

Neem je ook spoedopdrachten aan?

Ja, wanneer mijn planning het toelaat sta ik graag voor je klaar om je spoedopdracht te verwerken. In sommige gevallen tegen een spoedtarief (bijvoorbeeld in het weekend).

Wat is jouw uurtarief?

Ik werk met over het algemeen met vaste pakketprijzen voor items. Daarnaast kun je mij ook per uur inhuren. Mijn uurtarief is € 65,-. Je kunt korting krijgen op mijn uurtarief door een aantal uren op een strippenkaart af te nemen.

Wat is de doorlooptijd van een project?

De duur van een project wisselt, en is afhankelijk van het soort project en de projectplanning. Een visitekaartje opmaken duurt minder lang dan een website vormgeven. Omdat ik al lopende projecten de zorg en tijd wil geven zodat mijn werk een prachtig eindresultaat oplevert, werk ik met een goeie planning én een wachtlijst. Je kunt het best contact met mij opnemen om naar een actuele doorlooptijd specifiek voor jouw project te vragen.

Hoe communiceer je met klanten?

Ik heb contact met mijn klanten via telefoon, e-mail of videobelgesprekken. Bestanden delen we tijdens onze samenwerking met elkaar via mijn deelplatform Cloudly. Via dat platform regel ik mijn planning, to do’s en kunnen we videobellen.

Staat je vraag er niet tussen?

Dan ben ik nieuwsgierig naar jouw vraag! Laat even weten welke informatie je mist, en wie weet werken we straks samen aan jouw nieuwe logo, huisstijl of website.