Skip to main content

Gebruik je eigen micro-landingspagina als gratis alternatief voor LinkTree

Deel je graag bij je recente Instagram-posts een link in je bio? Wanneer je regelmatig nieuwe posts plaatst, heb je kans dat de interesse in iets minder recente posts er nog is, maar je link niet met die content overeenkomt. Super vervelend voor jouw volgers (potentiële klant!). Je eigen micro-landingspagina begeleidt met #linkinbio je volgers naar je eigen landingspagina en trekt je SEO overeind.

 

Het delen van links op Instagram wordt lastig gemaakt doordat het in de berichten onder de foto’s niet mogelijk is om links te delen. Daarvoor is de hashtag ‘linkinbio’ in het leven geroepen. Inmiddels weten ervaren Instagram-gebruikers ook zonder die hashtag die link te vinden.

Dit is waarom je LinkTree niet meer wilt gebruiken

Een veel gebruikte oplossing om meer link in een Instagram-bio te delen is LinkTree. Erg makkelijk aan te passen naar je huisstijl en bij te werken als je een nieuwe link wilt delen. Maar, een nog niet bij iedereen bekend nadeel: het is niet best voor je SEO. LinkTree en soortgelijke opties halen jouw verkeer eerst binnen en verwijzen jouw bezoeker dan pas naar jouw site. Met een rechtstreekse link behaal je betere resultaten: geen extra stap tussen je volger (potentiële klant) op instagram en je site / info / aanbod.

Trek je SEO naar een hoger level

Een makkelijke én gratis oplossing is om een eígen landingspagina te maken. Op die micro-landingspagina komt alleen verkeer vanaf Instagram, dus een goeie mobiele weergave is een vereiste.

Zo maak jij je eigen micro-landingspagina

 • Maak een nieuwe pagina aan op je site;
 • Zet deze pagina niet in je algemene navigatie;
 • Zorg ervoor dat je jouw pagina een mooi slug meegeeft;
  (Voorbeeld: 
  mijn mooie link is designly.nl/deelt)
 • Toon bovenin je logo / foto / iets waarmee jíj́ herkend wordt;
 • Verwijder je reguliere navigatie, zodat alleen je Instagram-links getoond worden;
 • Plaats 3-8 links die bij je recente posts horen – meer wordt al gauw onoverzichtelijk;
 • Zorg ervoor dat de knoppen makkelijk mobiel te gebruiken zijn en maak de knoppen even breed voor een overzichtelijk beeld;
 • Check je pagina en plaats de link in je Instagram-bio.

Tip: Plaats een speciale Insta-aanbieding in je linkinbio-pagina, of licht producten / diensten / nieuws uit in een extra kader onder je links.

Zo handig is het om je eigen landingspagina op je Instagram te gebruiken. Heb je nog niet zo’n pagina op je site? Laat het mij weten, dan bouw ik er eentje op maat!

Charlotte

Als grafisch vormgever ontwerp ik logo's, huisstijlen, websites, geboorte-, trouw- en rouwkaarten, knutselwerkplaten voor kinderen, vele soorten drukwerk, social media uitingen en lettertypes. Daarnaast heb ik een online winkel met zo duurzaam mogelijk geproduceerde items met grafische patronen en illustraties van eigen hand.