Marie Meeusen

Tekstschrijver Marie Meeusen geeft een stem aan onderwerpen van belang. Met een menselijke insteek schrijft Marie over maatschappelijke ontwikkelingen en prikkelende visies. Zoals ze het zelf mooi schrijft: zachte tongval, scherpe pen.

Marie was op zoek naar een ontwerper, die een logo en huisstijl passend bij haar schrijfstijl kon ontwikkelen. Samen hebben we goeie gesprekken gevoerd over onze creatieve beroepen, en het vertalen van Marie haar schrijf- en werkwijze naar een visuele identiteit.

Het logo van Marie is een mooie combinatie van de linkshandige, rood schrijvende pen, gevoerd door een rode draad. De clip van de pen, in de vorm van een naald, voert de rode draad door de pen. Een mooie visuele weergave van Marie haar schrijverswerk.

“De verweven liefde voor mensen én verhalen vormt een rode draad in alles wat ik doe.”

Die rode draad heb ik verwerkt in het logo en in de huisstijl. Soms in een strakke rechte lijn, maar vaker kronkelend en zelden met een enkel knoopje. Op de website komt de rode draad op een speelse manier op diverse plekken voor. Maar ook de nieuwsbrief heeft een passende naam gekregen.

Voor Marie heb ik diverse huisstijluitingen vormgegeven. Naast de onmisbare items zoals briefpapier en visitekaartje, heb ik ook haar nieuwsbriefsysteem opgemaakt en een mailhandtekening verzorgd.

Bekijk Marie haar website

Project

Logo-ontwerp en huisstijlontwikkeling

Klant

Marie Meeusen – freelance tekstschrijver en schrijfdocent

Werkzaamheden

  logo-ontwerp
 huisstijlvormgeving
 kleurenpalet ontwikkelen
 huisstijlillustraties ontwikkelen
 vormgeven huisstijlitems:
       briefpapier
       visitekaartje
       e-mailhandtekening
  instellen en vormgeving nieuwsbriefsysteem
 website ontwerp en -ontwikkeling

“Charlotte is hét bewijs dat naalden in hooibergen vindbaar zijn. En dat zo'n naald ook een pen kan zijn, kijk maar naar het mooie logo dat ze voor mijn website (onder mijn eigen naam) en de bijhorende huisstijl ontwierp.

Charlotte is ongelofelijk veelzijdig inzetbaar: ze luistert goed naar je wensen en verwerkt heel vlot de feedback als ontwerper, is handig met de technische kant van het ontwerpvak en weet ook welk snoepgoed voor Google je in websites moet zetten om ze vlot vindbaar te maken. Ze maakte me wegwijs in wat een professionele website inhoudt en zorgde ervoor dat ik ook met algemene voorwaarden, een cookieverklaring en FAQ's kwam.

Charlotte neemt alles waar ik als schrijver en techniks stress van krijg uit handen en doet er de juiste dingen mee. Ze waardeert mijn visie en ideeën, maar remt me ook af en wijst me terecht als mijn wilde plannen gewoon niet zo heel slim blijken. Ook communiceert ze heel helder en fijn en onderbouwt ze haar ontwerpkeuzes en adviezen goed.

Naast een logo en website zorgde Charlotte ook voor een complete huisstijl: een passende opmaak voor documenten en afbeeldingen, een e-mailhandtekening etc. Een topvondst, deze allround Charlotte. Ik wil haar van harte bij anderen aanraden - al hoop ik wel dat ze genoeg tijd overhoudt om me in de toekomst ook vaker te helpen met haar veelzijdige talenten.”

Marie MeeusenFreelance tekstschrijver en schrijfdocent

Denk je bij het zien van dit werk, ‘mooi gemaakt’?
Ik maak ook voor jou graag mooie dingen!

Plan een kennismakingsgesprek in!