fbpx Skip to main content
0

Winkelwagen

…ouderwets, of een welkome afwisseling in je brievenbus?

In mijn herinnering zie ik het nog duidelijk voor me: een méga lange slinger van kerstkaarten door de héle huiskamer. Als kind vond ik dat práchtig! Stiekem nu nog steeds. En omdat mijn zoontje net zo’n fan van kerst is als ik, is mijn doel om dit jaar ook zo’n slinger op te kunnen hangen.

 

Door het jaar heen krijg je voornamelijk reclamefolders en rekeningen door de brievenbus geschoven. Misschien afgewisseld met een enkele verjaardags- of geboortekaart, maar veel kaartenslingers zul je er niet mee kunnen maken. Worden (kerst)kaarten voornamelijk gezien als ouderwets? Verwachten mensen dit jaar meer kerstkaarten te sturen en ontvangen dan anders, vanwege het door Corona meer dan anders geïsoleerde 2020? Deze vragen stelde ik online (want: anderhalve meter).

 

De papieren kerstkaarten vind ik geweldig! Ook veeeeeel leuker om te krijgen!
– Jill

 

Van de 50 mensen aan wie ik de vragen stelde, antwoordde ruim driekwart dat ze van plan zijn dit jaar kaarten te gaan versturen met kerst. Ook wanneer ze vorig jaar niks stuurden, doen ze dat in 2020 wel graag. Naast de papieren kerstkaart worden er ook veel digitale kerstgroeten gestuurd. En dan voornamelijk de bewegende kerstgroeten, met geluidjes, knipperende lampjes en een grapje er in verwerkt. Het overgrote deel wil érg graag een boel kerstkaarten versturen. Laten we hopen dat die trend doorzet en er veel kerstkaartenslingers opgehangen kunnen worden. Bij de kerstboom, de spiegel in de gang of misschien wel in het anders zo saaie trapgat?

 

Ik vind het stiekem jammer als we er weinig krijgen, maar ja als je zelf niks stuurt…
– Merel

 

Tips voor extra leuke kerstkaarten

  • Laat je kind(eren) een kerstkaart maken of decoreren;
  • Stempel de pootafdruk van je hond op de voorkant en maak er een kerstboom van;
  • Versier de envelop ook, zodat het een cadeautje wordt om open te maken;
  • Stuur kindjes die hun eigen naam al kunnen lezen een eigen kaart;
  • Maak er een knutselopdracht van door zakjes glitter mee te sturen.

 

Laat je weten hoe lang jouw kerstkaartenslinger is geworden dit jaar?

Deze unieke folie kerstkaarten zijn per set van 4 te koop. Vind je deze kaarten #mooigemaakt? Stuur ze naar familie en vrienden voor hun kerstslinger! Neem een kijkje in de shop om ze te bestellen
Charlotte

Als grafisch vormgever ontwerp ik logo's, huisstijlen, websites, geboorte-, trouw- en rouwkaarten, knutselwerkplaten voor kinderen, vele soorten drukwerk, social media uitingen en lettertypes. Daarnaast heb ik een online winkel met zo duurzaam mogelijk geproduceerde items met grafische patronen en illustraties van eigen hand.